Saturday, September 24, 2011

MUAT TURUN BAHAN KSSR TAHUN 2Assalamualaikum, di sini tuan/puan boleh muat turun bahan KSSR Tahun 2 yang terbaharu. untuk proses yang dimaksudkan sila kluk pada nama fail di bawah.

Agihan Mingguan KSSR PI Thn2
KEDUDUKAN BIDANG
INSTRUMEN STANDARD PRESTASI PENDIDIKAN ISLAM TAHUN2
BORANG PENTAKSIRAN INDIVIDU
Kaedah Pelaksanaan PPAl-Quran KSSR PIT2
INSTRUMENT SIRAH
INSTRUMEN QURAN 1
INSTRUMEN QURAN 2
Instrument Al-Quran 3 dan 4

Agihan Mingguan KSSR PI Thn2Assalamualaikum, di sini tuan/puan boleh muat turun bahan KSSR Tahun 2 yang terbaharu. untuk proses yang dimaksudkan sila kluk pada nama fail di bawah.

Agihan Mingguan KSSR PI Thn2
KEDUDUKAN BIDANG
INSTRUMEN STANDARD PRESTASI PENDIDIKAN ISLAM TAHUN2
BORANG PENTAKSIRAN INDIVIDU
Kaedah Pelaksanaan PPAl-Quran KSSR PIT2
INSTRUMENT SIRAH
INSTRUMEN QURAN 1
INSTRUMEN QURAN 2
Instrument Al-Quran 3 dan 4

Agihan Mingguan KSSR PI Thn2

0 comments:

Hubungi Admin

BAHAN KSSR UNTUK SATU MALAYSIA

KSSR Bahan Sokongan >> (NEW)
Dokumen Standard Kurikulum Pentaksiran KSSR>>

MUQADDIMAHSekolah Kebangsaan Parit Haji Taib terletak di Bagan Serai, di daerah Kerian dalam negeri Perak Darul Ridzuan. Sekolah ini merupakan salah sebuah sekolah yang mengikuti Program j-QAF. Program j-QAF mula diperkenalkan di sekolah Parit Haji Taib pada tahun 2007 dan adalah merupakan tahun ke-3 setelah perlaksanaan j-QAF di seluruh negara diadakan. Sekolah ini mempunyai dua orang guru j-QAF dan dua orang guru GPI.
Untuk merialisasikan programj-QAF tanpa gagal, guru GPI dan guru j-QAF di SK Parit Haji Taib ini sentiasa berganding bahu, bersatu padu dan bekerjasama dalam melaksanakan aktiviti serta program yang berkaitan. Apa yang dibanggakan, setiap aktiviti yang dilaksanakan di sekolah ini sentiasa mendapat kerjasama semua guru-guru juga kakitangan sekolah yang lain.


FALSAFAH PENDIDIKAN KEBANGSAAN


FALSAFAH PENDIDIKAN ISLAM :

Pendidikan di malaysia adalah suatu usaha berterusan ke arah lebih memperkembangkan potensi individu secara menyeluruh dab bersepadu untuk melahirkan insan yang seimbang dan harmonis dari segi intelek, rohani, emosi dan jasmani berdasarkan kepercayaan dan kepatuhan kepada Tuhan. Usaha ini adalah bertujuan untuk melahirkan warga Malaysia yang berilmu pengetahuan, berketrampilan, berakhlak mulia, bertanggungjawab dan berkeupayaan mencapai kesejahteraan diri serta memberi sumbangan terhadap keharmonian dan kemakmuran keluarga masyarakat dan negara

MIN AINA ...ILA AINA....

PENAFIAN / DISCLAIMER

© 2009 BLOG J-QAF SK PARIT HAJI TAIB, Hakcipta Terpelihara. Semua tulisan, pendapat, komen dan foto yang ada di blog ini adalah kepunyaan J-QAF SK PARIT HAJI TAIB melainkan dinyatakan sebaliknya. PIHAK JQAF SK PARIT HAJI TAIB tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan atau kerosakan yang diakibatkan oleh penggunaan maklumat yang diperolehi daripada blog ini.

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP