Monday, September 7, 2009

SOALAN PENDIDIKAN ISLAM : KOLEKSI SOALAN PENDIDIKAN ISLAM TAHUN 1 SEHINGGA TAHUN 6Di bawah ini terdapat beberapa soalan Pendidikan Islam yang sempat diuploadkan, Atas permintaan pengunjung untuk diadakan ruangan Koleksi Soalan Pendidikan Islam, sebenarnya admin masih dalam usaha mengumpulkan soalan-soalan. Soalan yang sempat diupload di sini diperoleh dari rakan Sk Slim Village. Boleh download dengan klik pada file di dalam box di bawah. Admin akan sentiasa menambahkan koleksi soalan di ruangan ini dari masa ke semasa.Di bawah ini terdapat beberapa soalan Pendidikan Islam yang sempat diuploadkan, Atas permintaan pengunjung untuk diadakan ruangan Koleksi Soalan Pendidikan Islam, sebenarnya admin masih dalam usaha mengumpulkan soalan-soalan. Soalan yang sempat diupload di sini diperoleh dari rakan Sk Slim Village. Boleh download dengan klik pada file di dalam box di bawah. Admin akan sentiasa menambahkan koleksi soalan di ruangan ini dari masa ke semasa.

6 comments:

NNZ Collections May 7, 2012 at 5:20 PM  

JAZAKALLAHU KHAIRAN KHATIRA

abu_najm,  May 7, 2012 at 6:55 PM  

salam admin... Tahniah krn berjaya membina blog yg hebat dan bermanfaat...
cuma nak tanya sbb apa soalan yg didownload tu takleh dibaca fontnya... tuan admin guna font apa? atau bagaimana sy perlu buat..syukran!

KALAM KASTURI May 16, 2012 at 7:48 AM  

salam admin terima kasih, sangat bermanafaat blog ini untuk saya

Anonymous,  May 7, 2013 at 8:42 PM  

SYUKRAN KATHIRAA YA ADMIN. SMOGA USAHA INI DIBERKATI OLEH ALLAH.

munirah muhamed October 6, 2015 at 12:18 AM  

Kenapa dlm kotak tu tulis plug-in is not support. Nk dload x blh

zulkifli mat taib April 20, 2016 at 9:44 PM  

salam mcm mn nk buke soalan tu. power box tuuuh

Hubungi Admin

BAHAN KSSR UNTUK SATU MALAYSIA

KSSR Bahan Sokongan >> (NEW)
Dokumen Standard Kurikulum Pentaksiran KSSR>>

MUQADDIMAHSekolah Kebangsaan Parit Haji Taib terletak di Bagan Serai, di daerah Kerian dalam negeri Perak Darul Ridzuan. Sekolah ini merupakan salah sebuah sekolah yang mengikuti Program j-QAF. Program j-QAF mula diperkenalkan di sekolah Parit Haji Taib pada tahun 2007 dan adalah merupakan tahun ke-3 setelah perlaksanaan j-QAF di seluruh negara diadakan. Sekolah ini mempunyai dua orang guru j-QAF dan dua orang guru GPI.
Untuk merialisasikan programj-QAF tanpa gagal, guru GPI dan guru j-QAF di SK Parit Haji Taib ini sentiasa berganding bahu, bersatu padu dan bekerjasama dalam melaksanakan aktiviti serta program yang berkaitan. Apa yang dibanggakan, setiap aktiviti yang dilaksanakan di sekolah ini sentiasa mendapat kerjasama semua guru-guru juga kakitangan sekolah yang lain.


FALSAFAH PENDIDIKAN KEBANGSAAN


FALSAFAH PENDIDIKAN ISLAM :

Pendidikan di malaysia adalah suatu usaha berterusan ke arah lebih memperkembangkan potensi individu secara menyeluruh dab bersepadu untuk melahirkan insan yang seimbang dan harmonis dari segi intelek, rohani, emosi dan jasmani berdasarkan kepercayaan dan kepatuhan kepada Tuhan. Usaha ini adalah bertujuan untuk melahirkan warga Malaysia yang berilmu pengetahuan, berketrampilan, berakhlak mulia, bertanggungjawab dan berkeupayaan mencapai kesejahteraan diri serta memberi sumbangan terhadap keharmonian dan kemakmuran keluarga masyarakat dan negara

MIN AINA ...ILA AINA....

PENAFIAN / DISCLAIMER

© 2009 BLOG J-QAF SK PARIT HAJI TAIB, Hakcipta Terpelihara. Semua tulisan, pendapat, komen dan foto yang ada di blog ini adalah kepunyaan J-QAF SK PARIT HAJI TAIB melainkan dinyatakan sebaliknya. PIHAK JQAF SK PARIT HAJI TAIB tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan atau kerosakan yang diakibatkan oleh penggunaan maklumat yang diperolehi daripada blog ini.

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP